Kan du fortelle oss litt om din bakgrunn og hva du jobber med til vanlig?
-Jeg er seniorrådgiver innenfor akvakultur i Nordland fylkeskommune, under avdelingen for samfunn. Jeg er utdannet som marinbiolog, og i tillegg til å være rådgiver har jeg funksjon som team-koordinator for Aqua-teamet, som har ansvar for akvakulturforvaltningen i Nordland. En av hovedoppgaven er å behandle søknader fra aktører innen akvakulturnæringen.
Hva var din motivasjon til å søke på hospitantoppholdet hos Nord-Norges Europakontor?
Bodøværingen forteller hvorfor han ønsket seg et skifte i hverdagen.
-På et personlig plan ønsket jeg å prøve noe helt nytt. Det å bo og jobbe i en helt ny by virker som en fantastisk mulighet. Det er en unik sjanse å være i Brussel, sentralt på kontinentet, hvor man enkelt kan forflytte seg rundt om i Europa. Paris er jo for eksempel bare en togtur unna!
Når det kommer til det faglige forteller han at det er flere fagfelt innenfor EU som interesserer han, og som han ønsker å lære mer om.
-Jeg er nysgjerrig på hvordan EU jobber med bærekraft, klimapolitikk og teknologiutvikling. Jeg vil skaffe meg innsikt i EUs programmer som er relevant for mitt fagfelt, som for eksempel, Horisont Europa. I tillegg til å se nærmere på områder relatert til utvikling av bærekraftig fôr til akvakulturnæringen, og teknologiutvikling innenfor akvakultur. Å kunne forstå de politiske prosessene her nede, og EUs påvirkning på Norge, vil være nyttig. Målet er å få informasjon og innsikt som jeg kan dele med mine kollegaer.
Hvordan har dine første inntrykk av Brussel og Nord-Norges Europakontor vært så langt?
-Så langt har inntrykkene vært strålende! Brussel virker som en spennende by med mange muligheter, og jeg ser frem til å utforske mer av byen. Jeg er også godt fornøyd med mottakelsen på kontoret, forteller Ketil.
Ketil legger vekt på at kollegene ved kontoret har mye kunnskap, noe som han mener er svært verdifullt for aktører fra Nord-Norge. Han forteller også at kontoret virker «åpent», i den form at det er masse ulike aktører innom kontoret omtrent hver dag.
-Jeg vil utnytte meg av dette, og ser frem imot å bygge nettverk og få nye kontakter.
Hva har vært den største overgangen fra Bodø til Brussel?
Bodøværingen har ikke vært i byen i mer en et par dager, men han påpeker at det første han har lagt merke til er det enorme utvalget av både restauranter og kafeer.
-Det er ganske overveldende å gå rundt i en så stor by som Brussel, spesielt når man kommer fra et lite sted som Bodø.
Han forteller videre at han ønsker å utforske byen både når det kommer til arkitektur og kultur. Her er nok mye som vil være interessant å få med seg av ting man ikke har muligheten til hjemme.
-Jeg vil bli godt kjent i Brussel, men håper også å få tid til å reise rundt i Belgia, til byer som Ghent og Brugge.
Ketil avslutter intervjuet med å fortelle at han etter kun noen dager ved kontoret har lært mye nytt om EU. Både gjennom krasj-kurs om EU, som direktør Nils Kristian gjennomgår til alle som er ny på kontoret. Men også deltakelse på møter og arrangementer.
Vi setter pris på at Ketil skal tilbringe to måneder her på kontoret, og vi ser frem til å bli bedre kjent med ham og guide ham i arbeidet med å bygge et nettverk her i Brussel og få økt kunnskap om EU.
Velkommen til oss Ketil!