Det var direktør Nils Kristian Sørheim Nilsen sitt budskap for klyngeforum Nordland i Bodø tidligere denne uka.
De som hørte det tydelige budskapet var representanter fra en rekke næringsklynger i Nordland, som jobber med alt fra industri og energi, til betong, fiskeri og havbruk og marin forsøpling.
- Vi setter pris på det gode samarbeidet vi har, og den jobben Nord-Norges Europakontor gjør for å få de nordnorske historiene frem. Det er viktig å få ut historien om det som skjer i Nord-Norge.
Det uttalte Monica Paulsen, klyngeleder for ACT klyngen, som Europakontoret er partner i.
Muligheten til å være synlig på den europeiske arenaen i Brussel bidrar både til at EUs beslutninger blir tatt på bedre grunnlag, og til en spin-off effekt, det gir internasjonale muligheter for de aktørene som deltar på den europeiske arenaen.
Det var stort engasjement rundt hvilke historier det er viktig å få frem på Brusselarenaen. For eksempel ser EU til Norge og Nord-Norge i mange saker knyttet til akvakultur og havforvaltning, og i de siste årene også på sirkulær økonomi i industri.
Dette er blant annet fordi den årelange kulturen for å tenke sirkulært i industrien på Helgeland har blitt løftet frem, både på konferanser i Brussel, men også ved å få EU-representanter til Mo industripark for å faktisk se hva det handler om.
Det som nå blir viktig, er å sette Nord-Norge på det europeiske kartet når det kommer til satsinger på nye energikilder, fra hydrogen, til batteri og havvind.
Denne tråden fortsatte rådgiver Tina Melfjord på under dag to, da hun fortalte om hva Nord-Norges Europakontor kan gjøre for å bidra til akkurat det å få frem de gode historiene i Brussel. Og nøkkelordene der er synlighet og døråpner.
Hun avsluttet med en oppfordring om å sende henne en epost med historiene klyngene ønsker å fremme opp mot EU, så skal kontoret bidra til akkurat dette.